Gratis la evenimente culturale şi sportive în statele UE pentru persoanele cu nevoi speciale

125

50.000 de persoane cu dizabilităţi din România vor primi carduri europene, la cerere, pe baza cărora pot beneficia de acces gratuit la diverse evenimente.

Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au început colectarea cererilor în vederea emiterii Cardului European de Dizabilitate, un instrument prin care persoanele cu nevoi speciale pot beneficia de acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene, participante la proiectul Asigurarea mobilităţii pentru persoane cu dizabilităţi în România şi Europa. Proiectul reprezintă un model pilot la nivel european pentru asigurarea incluziunii sociale şi se adresează persoanelor cu dizabilităţi (copii şi adulţi), în baza certificatului de încadrare într-un grad de handicap (grav, accentuat, mediu sau uşor).
Ţările incluse în acest proiect, pe lângă România, sunt Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda şi Malta. Cardul va fi valabil de la 1 ianuarie 2017 până în luna august 2020.