ANL reia construcţia de locuinţe pentru tineri

125

În următorii cinci ani, ANL va construi locuinţe pentru tineri destinate închirierii, sumele necesare proiectului fiind contractate printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

 

Construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii a fost stopată în România, ANL condiționând noile lucrări de vânzarea celor închiriate în prezente. Cum puțini au fost chiriașii care au și devenit proprietari, s-a renunțat la această condiție.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, acest împrumut vizează construcţia de locuinţe pentru persoanele sau familiile tinere din România, destinate închirierii. Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile, restul sumei fiind completat din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.
Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani de către ANL. Împrumutul are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de maximum 5 ani.