Trotuarele Balșului, protejate cu… amenzi

135

Între 400 și 1000 de lei riscă să scoată din buzunar cetățenii care nu respectă regulile impuse de administrația orașului Balș privind protejarea trotuarelor și spațiilor pavate.

Pentru a-i civiliza pe șoferii care opresc autovehiculele pe raza orașului acolo unde au chef fără a ține cont de regulile de parcare și a-i determina să nu distrugă spațiile pavate, Primăria Balș a recurs la contravenții, aplicate de către polițiști și jandarmi și plătite la  casieria primăriei. Contravențiile sunt stipulate prin hotărâre de consiliu local, aprobată în urmă cu circa o lună de zile și vin să sancționeze orice șofer care staționează, oprește sau parchează pe trotuarele pavate, atât în sens longitudinal, cât și transversal. Excepție fac numai titularii proprietăților care folosesc căile de acces pavate.

De asemenea, administrația orășenească a avut în vizor și deteriorarea sau distrugerea stâlpilor de protecție montați pe trotuare sau spații asfaltate/pavate.

Potrivit HCL, cei care nu respectă regulile impuse sunt sancționați cu amendă cuprinsă între 400 și 1000 de lei, sumă înjumătățită pentru plata în termen de 48 de ore.