Primăriile din sudul județului, informate despre pachetul anti-sărăcie

129

Reprezentanții a 20 de primării din sudul județului au fost convocați astăzi de către Prefectura Olt la o întâlnire pentru o mai bună informare privind atribuțiile ce le revin în aplicarea programelor incluse de căte Guvern în ” pachetul anti-sărăcie”.

Prefectura Olt a demarat astăzi o campanie de informare în județ  privind „Pachetul de servicii comunitare integrate“, pachet de servicii care are la bază metoda managementului de caz, lansat de Guvernul României în luna octombrie 2016. Prima ședință d elucru a avut loc la Caracal, la Teatrul Național. „În prezența subprefectului județului, au fost dezbătute măsurile adresate persoanelor vulnerabile, Pachetul Anti-sărăcie abordând integrat fenomenul sărăciei, în sensul în care își propune ca intervenția să opereze simultan pe mai multe planuri din domeniile social, educație, sănătate, ocupare, locuire și protecția drepturilor copiilor, nu doar pe un singur palier, întrucât realitatea din teren demonstrează că doar o abordare integrată poate produce efecte pozitive în societate. De asemenea, au fost prezentate măsurile active de stimulare a ocupării forței de muncă. La întâlnire, pe lângă reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, au participat și reprezentanți ai primăriilor din 20 de localități din zona Caracal. Întâlniri similare vor avea loc în toate zonele județului.”, informează Prefectura într-un comunicat de presă.

Campania a fost stabilită în urma participării prefectului la conferința „Incluziune socială și Pachetul Anti-sărăcie“, desfășurată la Palatul Victoria luna trecută, după ce luni cei doi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au avut o întâlnire preliminară cu reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate cu rol și competență în domeniu.

Pachetul Anti-sărăcie care a fost lansat de către Guvern la începutul acestui an cuprinde 47 de măsuri.

Pe aceeași temă:

Tichetele sociale nu aduc „fiecare copil în grădiniță”