Elevii donează legume și fructe pentru nevoiași

225

Elevii olteni vor învăța să fie mai buni, să le pese de semenii aflați în dificultate, să se implice pentru a aduce un zâmbet pe fața celor năpăstuiți, să fie responsabili. Săptămâna viitoare, ei vor dona fructe și legume persoanelor care au nevoie de alimente.

Elevii școlilor oltene vor fi implicați și în acest an într-o campanie de conștientizare a importanței gestului de a dona pentru persoanele aflate în dificultate. Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” se va derula în școli în perioada 14- 18 noiembrie și presupune colectarea de legume și fructe de elevii și profesorii voluntari implicați în programul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară(SNAC). Campania cuprinde trei etape: identificarea la nivelul fiecărei unități de învățământ a persoanelor aflate în dificultate, prezentarea campaniei în unitățile școlare de voluntarii SNAC și colectarea tuturor donațiilor.
Programul SNAC este derulat de către Ministerul Educației din 2004, România fiind prima țară din Europa care l-a implementat. Cadrele didactice care aderă la acest program și coordonează echipe de voluntari, implicându-se în realizarea acţiunilor şi activităţilor prevăzute în planul de acţiune în afara curriculumului şcolar, beneficiază de un bonus de 10% din punctajul maxim din grila de evaluare anuală,precum și un bonus de 10% din punctajul maxim din grila de evaluare utilizată pentru acordarea salariului de merit sau a gradaţiei de merit.