Consiliul Județean Olt face afaceri profitabile

171

2,25 milioane lei este suma economisită de către Consiliul Județean Olt în urma refinanțării unui împrumut contractat de la BCR în urmă cu trei ani.

Pe zece ani s-a împrumutat județul Olt în 2013 pentru realizarea unor investiții de interes local, mare parte destinat cofinanțării proiectului „ Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” prin Programul Operaţional Sectorial „ Mediu”. Suma împrumutată de la BCR s-a ridicat la 51,5 milioane lei. Primii doi ani, s-au plătit doar dobânzi și penalități, al treilea Consiliul Județean Olt realizând o mișcare financiară profitabilă, menită să înjumătățească diferența de plată. Consilierii județeni au aprobat de curând refinanțarea împrumutului prin contractarea unei finanțări de până la 28,9 milioane lei.
“În condițiile contractuale actuale, la o maturitate medie de 81 de luni și o marjă medie de 3,7% peste ROBOR 1M, costul total de plată prezent este estimat la o valoare de 4,16milioane lei. În condițiile unui scenariu pesimist, refinanțarea pe o perioadă de 7 ani, la o marjă de 1,29% peste ROBOR 1 M, se pot obține economii minime de 2,25 milioane lei”, se arată în raportul Direcției economice buget-finanțe a CJ Olt.