Avalanșă de legi, adoptate pe bandă rulantă de Senat

258

După ce au chiulit masiv săptămâna trecută, senatorii se grăbesc să adopte luni nu mai puțin de 27 de inițiative legislative. Printre ele se află cele pentru redefinirea spațiului închis în care este interzis fumatul, majorarea salariilor medicilor de la 1 ianuarie 2017 cu 25% și limitarea reducerii pedepselor celor din închisori pentru scrierea de lucrări științifice.

În cazul celor 27 de inițiative legislative și proiecte de legi termenul de adoptare tacită s-a împlinit în perioada 24-27 octombrie, acestea urmând să meargă la deputați în forma inițiatorilor.

Camera Deputaților urmează să le dezbată și să le voteze în calitate de for decizional.

”Cu părere de rău, vă spune un parlamentar cu experiență, în general se mai întâmplă la sfârșitul mandatului să constatăm că din lipsă de cvorum sau din lipsă de activitate sau poate unii din colegi deja sunt în campanie electorală.Nu vreau să justific pe nimeni, fiecare coleg își justifică în fața propriului electorat activitatea”, a declarat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru.

Întrebat care ar fi cauza absenteismului, el a răspuns că unii dintre senatori au intrat în campanie, alții au alte activități, în timp ce unii senatori au renunțat deja la activitate, nemaifiind susținuți pentru un nou mandat.

”E greu să dau explicații pentru altul, dar, la experiența mea, pot să spun că în general, cu două-trei săptămâni înainte de finalul mandatului activitatea se desfășoară un pic mai greu”, a conchis Chelaru.