Liberalii slătineni au un nou lider

257

PNL Olt a fost reprezentat, aseară, într-o emisiune de dezbatere politică de la postul public TVR Craiova, de şeful echipei de ,,postaci” Ionuţ Comănescu. Dacă afirmaţiile total lipsite de sens sau importanţă ale acestuia nu a surprins pe nimeni, funcţia trecută în dreptul său a lăsat mască pe toată lumea. Dacă ,,politicianul” Comănescu este noua imagine a PNL, nu ar trebui să surprindă pe nimeni dacă PNL Olt nu va sări la parlamentare de 20%.

În plină precampanie pentru alegerile parlamentare, liderii PNL Olt, Gigel Ştirbu şi Siminca Mirea, s-au dat la ,,fund”. Probabil datorită unor preocupări mai improtante. Sunt atât de preocupaţi că, nu au timp să apară, spre binele lor, nici măcar în emisiunile de televiziune. Aşa se face că, aseară, organizaţia a fost reprezentată de şeful echipei ,,postaci”, Ionuţ Comănescu. Faptul că  noua imagine a PNL Olt a scos pe gură multe ,,perle”, nu a surprins pe nimeni, funcţia însă, da. Cică, şeful ,,postacilor” a ajuns… vicepreşedinte al organizaţiei municipale Slatina. Aşa s-a preyentat el, politicianul declarat pe facebook. Şeful său, preşedintele interimar al PNL Slatina, Andrei Iordache, la contrazis, declarându-ne că e simplu membru.

Trimiterea lui Comănescu în emisiune, ne face să credem că este criză mare de personalităţi prin PNL Olt, organizaţie care vrea să obţină la parlamentare… 35% din voturile oltenilor(?!). Cu vreo 5% mai mult decât şi-ar fi propus partidul la nivel naţional, conform celor afirmate, în aceeaşi emisiune, de noul vice de la municipiu.

Despre programul PNL, tot ce a ştiut reprezentantul liberalilor olteni  să spună a fost că… el nu există, partidul ,,îmbrăţişând” programul premierului Dacian Cioloş, pe care-l susţin în funcţie şi după scrutinul din decembrie. Şi, ca ,,ameţeala” noului şef liberal să fie pe deplin, el a ţinut să precizeze că susţinerea lui Cioloş nu aduce… niciun avantaj politic PNL.

Să fi ajuns, oare, afirmaţiile lui Comânescu pe la Cioloş de s-a decis premierul să le ceară liberalilor să nu-i mai folosească imaginea în campania electorală?