Sală de festivități inaugurată de ziua Școlii Generale Negreni, Scorniceşti

156

Joi, 27 octombrie 2016, a fost inaugurată sala de festivități de la Școala Generală Negreni, în prezența primarului orașului Scornicești, Ioan Prioteasa, inspectorului general al IȘJ Olt, Felicia Man, și a reprezentanților Premium Porc Group.

,,La inițiativa companiei Premium Porc Group s-a făcut această sală de festivități de care era mare nevoie, însă noi, Primăria Scornicești, vom face mai mult pentru Școala Negreni, un imobil construit în anii 1930 și care a fost și sediul Judecătoriei. Iată că, după mulți ani în care nu a existat un spațiu adecvat, putem organiza un eveniment în noua sală de festivități chiar de ziua școlii”, a spus, la inaugurare, primarul Prioteasa.
La rândul său, reprezentantul Premium Porc Group, Rareș Popelca, a precizat că realizarea sălii de festivități este ”o noua etapă de implicare a companiei în susținerea educației copiilor în comunitatea din Negreni“.
”De trei ani de zile compania noastră organizează evenimente pentru elevii de la Școala Negreni. Fie că vorbim de Ziua Copilului, fie că vorbim de Moș Crăciun, vorbim de evenimente dedicate celor care reprezintă viitorul acestei comunități. De doi ani de zile susținem și Clubul de Engleză de la Școala Negreni și astăzi, de ziua școlii, suntem fericiți că am putut contribui decisiv la realizarea unei săli de festivități pe care am construit-o de la zero și pe care am dotat-o și cu mobilierul necesar”, a spus Rareș Popelca, HR Manager în cadrul Premium Porc Group.
Sala de festivități va fi utilă pentru un număr de aproximativ 180 de elevi și pentru profesorii din cadrul școlii. Aceasta are o suprafață de 83 mp, construcțiile începând în urmă cu două luni. Clădirea are structura de rezistență realizată din zidărie, cu centuri și stâlpișori din beton armat. Închiderile exterioare sunt termoizolate cu polistiren expandat. Structura acoperișului este realizată din ferme de lemn, cu învelitoare din tablă tip țiglă. Tâmplaria utilizată este din PVC cu geam termoizolator.
De asemenea, compania va dota și cu mobilier sala de festivități a școlii.
Investiția companiei Premium Porc Group în sala de festivități de la Școala Generală Negreni este în valoare de aproximativ 16.000 Euro și face parte dintr-o serie de acțiuni cu impact social pe care grupul de companii Premium Porc le desfășoară în comunitățile în care operează.

La Negreni, Olt, compania operează o fermă de îngrășare porcine.
Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006, cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetică daneză. Grupul Premium Porc este deținut de o companie holding din Danemarca și este alcătuit din 8 companii, având sediul social lângă Focșani, județul Vrancea.