Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu au ajuns la DNA pentru un denunț penal împotriva lui Cioloș. Este vorba de „Cumințenia Pământului”

109

Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns, vineri dimineață, la sediul DNA, susținând că se află acolo pentru un denunț penal împotriva premierului Dacian Cioloș. Ghiță a venit însoțit de liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu.

”Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită Cumințenia Pământului. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România, achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate”, a declarat Bogdan Diaconu.

Sebastian Ghiță a declarat vineri că denunțul are ca obiect cumpărarea, la un preț „supraevaluat”, a operei lui Brâncuși, „Cumințenia pământului”, cu fonduri provenite, în cea mai mare măsură, de la Guvernul României. Ghiță a spus că opera de artă a fost evaluată la cinci milioane de euro, nu la 11 milioane de euro – cât plătește pe ea statul român – și că această achiziție ar putea reprezenta „un nou scandal ANRP”.