Peste 160 de persoane, dintre care 13 maghiari, se vor parlamentari de Olt

137

Maghiari, ecologiști, naționaliști, socialiști, democrați, liberali sau de altă factură, cu nume sonore sau anonimi, și-au depus candidatura pentru un loc de parlamentar de Olt. Șanse au doar 9.

Peste 160 de persoane, din județ sau nu, cunoscuți sau anonimi, printre care și actuali parlamentari, s-au înscris în cursă pentru a reprezenta interesele oltenilor în Parlamentul României. Șanse au doar trei pentru Senat și șase pentru Camera Deputaților, cu un deputat mai puțin decât în actuala legislatură. Pentru a-i alege, pe 11 decembrie sunt așteptați la urne circa 377.000 de olteni.

Gata cu listele pentru parlamentare


Organizațiile care au depus lista la BEJ Olt sunt: PRU, UDMR, PSD, PNL, PMP, ALDE, PSR, PRM, USR, ANR, Alianța Alternativa Națională 2016 și PER.

PSD Olt și-a depus listele cu candidați


Printre aspiranții la un mandat de parlamentar de Olt se numără și etnici maghiari, UDMR depunând liste pe care figurează 5 nume pentru Senat și 8 pentru Camera Deputaților. Deși județul numără, potrivit ultimului recensământ al populației, doar 51 de etnici maghiari, UDMR a avut întotdeauna reprezentanți la Olt. Ba chiar în 2011 Uniunea Maghiară Democratică din România înființase organizație județeană în Olt, cu 10 organizații locale.

 PNL Olt și-a depus listele cu candidați