Costuri de zeci de milioane de euro. România se pregătește de președinția Consiliului UE

118

România se pregătește să preia președinția Consiliului UE. Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că asigurarea acestei sarcini deosebit de importante presupune costuri de câteva zeci de milioane de euro.

”E vorba, din calculele noastre, de câteva zeci de milioane de euro costul pregătirii preşedinţiei şi derulării preşedinţiei Consiliului UE. Sunt bani care vor contribui inclusiv la promovarea imaginii României, bani care trebuie să ne permită să pregătim şi partea administrativă, logistică”, a afirmat Cioloş, la o dezbatere despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE în 2019.

Prim-ministrul a adăugat că revine în sarcina viitorului Guvern să stabilească dacă se viitoarele Consilii informale se vor organiza la Bucureşti sau în alte localităţi.

”Pentru fiecare Consiliu de miniştri vor exista reuniuni informale în statul membru care asigură preşedinţia, deci va trebui decis dacă organizăm toate consiliile informale la Bucureşti, în Capitală, sau dacă le organizăm şi în alte locaţii din ţară. Asta presupune, dacă o facem şi în alte locaţii din ţară, costuri suplimentare pentru că trebuie asigurată partea logistică pentru a primi câteva sute de oameni, deci delegaţii care vor însemna sute de participanţi, dar înseamnă şi o oportunitate de a promova şi alte zone din ţară decât Bucureştiul’, a explicat Dacian Cioloş