Nou dosar penal pentru Adriean Videanu

110
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, sustine un discurs cu ocazia unei ceremonii de semnare a unui acord de imprumut intre Complexul Energetic Turceni si BERD pentru etapa I Reabilitarea si Modernizarea blocului energetic nr. 6 din cadrul obiectivului de investitii "Reabilitare si Modernizare blocuri energetice nr. 3 si 6 din Societatea comerciala Complexul Energetic Turceni S.A", la sediul Ministerului Economiei, in Bucuresti, marti, 21 iulie 2009. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, are un nou dosar penal, după ce Tribunalul București a decis ca procurorii de la Parchetul General să reia ancheta pornită de la o plângere făcută de o societate comercială pe numele lui Adriean Videanu din 2009 pentru acuzații de abuz în serviciu.

Ancheta vizează modul în care a fost repartizat un teren din nordul Capitalei pe care ulterior a fost ridicat Liceul francez.

Tribunalul București a decis ca procurorii de la Parchetul General să reia ancheta pornită de la o plângere făcută de o societate comercială pe numele lui Adriean Videanu din 2009 pentru acuzații de abuz în serviciu.

Instanța a dispus ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care în luna aprilie a acestui an au dat o soluție de clasare.

Firma a depus o plângere penală atât pe numele lui Adriean Videanu în calitate de primar al Capitalei, cât și pe numele a doi funcționari din cadrul Primăriei, după ce în cursul anului 2000, Adriean Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească ce dădea drept de folosință firmei respective asupra terenului unde, ulterior, a fost construit Liceul francez.