Mari actori români, pe scenă la Slatina alături de actori locali

665

Nume mari ale teatrului și filmului românesc vor urca pe scena slătineană a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina alături de actori locali, aducând publicului iubitor de comedie piesa „D’ale carnavalului“.

Valeru Ciurea și Tony Dincă, olteni cunoscuți publicului slătinean prin piesele puse în scenă mai ales pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, pregătesc un spectacol de excepție, în care care fac dintr-o distribuție de vis pentru mulți actori amatori. Cei doi actori talentați vor urca pe scenă alături de nume mari ale teatrului și filmului românesc, lor alăturându-li-se o altă slătineancă ce a cunoscut succesul pe micile și marile ecrane-Andreea Doinea. Alături de Bebe Cotimanis, Victoria Cociaș (nominalizată de două ori la premiile Gopo dret cea mai bună actriță), Tomi Cristin, Liviu Cheloiu, George Constantinescu (cel mai bun actor la Festivalul Teatrului Independent), Andreea Stoica și Sebastian Bălăşoiu, vor prezenta oltenilor un spectacol teatral de zile mari, proiectul fiind susținut de către Primăria Slatina.
Aceasta nu este prima colaborare dintre tânăra Andreea Doinea, ce derulează la Slatina un proiect al unei școli de teatru pentru copii (cunoscută pentru rolurile din filmele „Orient Express”, „What means motley”, „Lacrimi de iubire”, „Azucena”, „Îngerul de abanos” sau „Serviciul român de Comedie”, ”Vacanța Mare”, ”Spitalul de Demență”) și Bebe Cotimanis, cei doi fiind colegi și în distribuția telenovelei „Lacrimi de iubire“. Nici prima colaborare cu actori profesioniști pentru Valeru Ciurea și Tony Dincă. Directorul de proiect este tot un oltean- scriitorul și scenaristul George Smarandache, directorul Asociației Culturale Center Inter Art, unul dintre organizatori.
Caragiale va fi jucat la Slatina sâmbătă, 29 octombrie, începând cu ora 18,30, piesa „D’ale carnavalului“ fiind pusă în scenă în regia lui Toma Enache. Biletele se vor pune în vânzare începând de luni, 24 octombrie, ora 15,00, la casa de bilete a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“. Preţul unui bilet este de doar 12,50 lei.
Proiectul derulat de Center Inter Art cu sprijinul administrației municipale nu este primul de acest gen, ci face parte dintr-o serie demarată în 2011, când la Slatina a fost implicat în tendemul profesioniști- amatori locali actorul Claudiu Bleonț. Piesa „Măgura“, regizată de Andra Negulescu, a fost pusă în scenă după romanul slătineanului George Smarandache- „Lumea satului”. A urmat apoi în 2014 comedia „Nebuniile dragostei“, scrisă tot de către Smarandache, proiect în care a fost cooptat și Valeru Ciurea, pe scena slătineană urcând actorii Marius Bodochi, Adriana Trandafir, Monica Davidescu, Anca Sigartău şi Gabriel Fătu. Tot în 2014, în „Colivia cu iluzii“, au colaborat actori slătineni, printre care și Tony Dincă și Valeru Ciurea, cu actorii Ștefan Cepoi și Flavia Cazacu.