Elena Udrea, citată la DNA

126

Elena Udrea ajuns la DNA, fiind citată în dosarul în care procurorii cercetează infracțiuni săvârșite în campania electorală din 2009.

La intrarea în sediul DNA, Udrea nu a făcut nicio declarație.

Marţi, deputații au aprobat cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Pe 12 octombrie, DNA a cerut extinderea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea pentru săvârșirea a două infracțiuni de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009. În perioada săvârșirii faptelor, Udrea avea calitatea de ministru al Turismului.

Potrivit procurorilor, Udrea i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum și pe Tarhon Victor, președintele Consiliului județean Tulcea (instituție care primea finanțare și de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanților unor societăți comerciale care aveau contracte cu cele două instituții să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.