Șeful CJ Harghita, OBLIGAT să îndepărteze steagul secuiesc din instituție

131

Președintele Consiliului Județean Harghita a pierdut definitiv procesul în urma căruia a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Curtea de Apel Târgu Mureș i-a respins miercuri, recursul prin care a încercat să anuleze sentința Tribunalului Harghita.

În luna martie a acestui an Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul instituției și în sala de ședințe.

Sentința pe scurt a instanței: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes invocate de pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita. Admite acţiunea formulată de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, cu sediul în Bucureşti, în contradictoriu cu pârâţii Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita, ambii cu sediul în mun. Miercurea Ciuc, Piaţa Libertăţii nr. 5, judeţul Harghita şi, pe cale de consecinţă: Obligă pârâţii să îndepărteze steagul albastru auriu al Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut ca steagul secuiesc, adoptat ca steag al judeţului Harghita, de pe faţada imobilului în care funcţionează Consiliul Judeţean Harghita, de la intrarea în sediul Consiliului Judeţean Harghita şi din sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Harghita. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 martie 2016”.

Președintele UDMR al CJ Harghita a formulat recurs împotriva acestei sentințe însă Curtea de Apel Târgu Mureș a respins acțiunea.