Adrian Sârbu, audiat în dosarul Mineriada

108

Omul de afaceri Adrian Sârbu a venit joi dimineaţa, la Parchetul General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul „Mineriada”.

În cursul anului 2016, procurorii militari au audiat sute de persoane în acest dosar, printre care și fostul președinte Ion Iliescu. Acesta a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității.

De asemenea, în acest dosar mai sunt cercetați amiralul în rezervă Emil „Cico” Dumitrescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN), fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, fostul premier Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu.

Potrivit anchetatorilor, Ion Iliescu, în calitate de președinte al CPUN, a decis reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității prin declanșarea unui atac asupra populației civile în iunie 1990, urmat de aducerea minerilor din Valea Jiului în Capitală.