Ţepuiţi din 7 state, citaţi la Tribunalul Olt

215

Silchenko Alexei Sergeevich- din Sankt Petersburg, Cobo Sanchez Jose Antonio- cu ultimul domiciliu în Acc Silera Boteros, Kovats Walter- din Romainville, Saini del Otero Ricardo Andres- La Florida Region Metropolitanna de Santiago sau Meacham Robert Timothy- domiciliu în Kent au fost citaţi de mai multe ori să se prezinte anul acesta la Tribunalul Olt, într-un dosar de fraudă informatică. Astăzi, magistrații olteni au stabilit un nou termen de audiere, pentru ei și pentru alți străini, pe 5 decembrie. Aceştia, alături de alţi 14 străini din 7 state, părţi vătămate sau civile, au fost ţepuiţi de către grecul Nikolaos Tassou, stabilit în Caracal, judecat la Tribunal Olt pentru 13 infracţiuni de înşelăciune şi alte 13 de fraudă informatică.

Magistraţii Tribunalului Olt au judecat astăzi un nou termen în dosarul de fraudă informatică în care este judecat, sub controlul judiciar, Nikolaos Tassou, de 39 de ani, cetăţean grec stabilit în Caracal, trimis în judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt. Grecul a fost săltat de mascaţi în martie anul trecut, când i-a fost percheziţionată locuinţa şi o fostă fabrică de băuturi carbogazoase pe care o deţinea împreună cu fratele său în localitatea olteană, sub acuzaţia că începând cu anul 2013, a indus în eroare mai mulţi cetăţeni din Polonia, Spania, Italia, Franţa, Canada, SUA şi Chile, prin postarea unor anunţuri fictive pe site-ul www.ioffer.com, cărora le-a promis spre vânzare efecte militare din Primul şi Al Doilea Război Mondial. Este vorba despre medalii, căşti, baionete, căni metalice şi uniforme, care existau, însă, doar în fotografii. Valoarea prejudiciului constatat de procurorii DIICOT, se ridica la 25.000 dolari.
Instanţa olteană a permis inculpatului să ia legătura cu persoanele vătămate Pawel Szymaniec, Kris Verhelst, Gary Holcomb, Aleksey Sergeevich Silchenko,Horvath Victor , Cobo Sanchez Jose Antonio, Timothy Robert Meacham, Kovats Walter, Louie Joseph Barletta, Gary Donald Webb , Saini Del Otero Richardo Andres şi John Stamatopulos prin mijloace de comunicare electronice la distanţă în scopul demersurilor de împăcare cu acestea. În acest dosar, Tribunalul Olt a citat prin publicitate cetăţeni din Sankt Petersburg, Andujar, Las Clarisas sau Kent.
Astăzi, magistraţii olteni au stabilit un nou termen de citare a străinilor. „Repune pe rolul Tribunalului Olt dosarul nr. 1537/104/2015 pentru a se cita inculpatul la domiciliu iar persoanele vătămate şi părţile civile, astfel : – la domiciliul cunoscut din străinătate iar procedurile să se redacteze în limba româna şi limba engleză – prin poşta electronică(e-mail) la adresele menţionate astfel Pawel Szymaniec …. (n.r. se precizează adresa de mail), Kris Verhelst …., Gary Holcomb…., Aleksey Sergeevich Silchenko….., Timothy Robert Meacham……, Carl J Farruggia Jr si Heidi A Farruggia….., Webb Gary Donald…..,Horvath Viktor….., Cobo Sanchez Jose Antonio….. , Saini del Otero Ricardo Andres …..,John Stamatopoulos….., Kovats Walter ……, Louie Joseph Barletta….. , cu menţiunea că lipsa opoziţiei acestora la această formă de citare va avea valoarea juridică a acceptului dumnealor. – prin afişare la uşa instanţei. Stabileşte următoarele termene de procedură : – la data de 31 octombrie 2016,ora 12 pentru verificarea de temeinicie şi legalitate a măsurii preventive a controlului judiciar cu citarea doar a inculpatului – la data de 5 dec. 2016 ,ora 12,00 cu citarea părţilor de mai sus în modalitatea arătată.”, se arată în încheierea de ședință de astăzi.