Oltul primește vaccin gripal. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 2160

113

1533 de infecții acute respiratorii și 627 de pneumonii a înregistrat județul Olt săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică Olt raportând 161 de cazuri spitalizate. Oltul va primi săptămâna aceasta primele doze de vaccin gripal, ce acoperă doar 17,1% din necesar.

Numărul îmbolnăvirilor gripale raportate astăzi de către DSP Olt la Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara și Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile București este de 2160, vaccinul imunizator lăsându-se așteptat. 111 olteni au ajuns pe patul de spital cu pneumonii, alți 50 s-au internat cu infecții acute respiratorii. Ponderea o dețin tinerii, cu vârste de până la 19 ani.
Primele doze de vaccine sunt așteptate săptămâna aceasta, potrivit DSP Olt, însă va acoperi doar 17,1% din necesar. „La sfârșitul lunii septembrie, D.S.P.-Olt a catagrafiat 105.044 persoane, considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinare antigripală în acest sezon. În această săptămână, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P.-Olt vor intra aproximativ 18.000 de doze de vaccin gripal, vaccin repartizat de Ministerul Sănătății, respectiv INFLUVAC – produs biologic monodoză. Nu avem informații dacă va fi urmată de o nouă tranșă de vaccin gripal“, se arată într-un comunicat al DSP Olt.
Campania de vaccinare antigripală, sezon 2016/ 2017, va începe din data de 20 octombrie.