Lucrări pentru evitarea inundațiilor în Slatina

187

În urmă cu o lună de zile, Slatina a fost blocată de o ploaie terențială, care a inundat mai multe străzi. Directorul Companiei de Apă Olt a plătit cu funcția, pentru evitarea repetării situației fiind efectuate o serie de lucrări.

Nu a fost nevoie decât de o ploaie zdravănă de câteva ore ca sistemul de canalizare al Slatinei să cedeze, iarăși, în urmă cu o lună de zile. Străzile au fost inundate, traficul blocat, șoferii nervoși, elevii nu au ajuns la cursuri, iar scaunul directorului Companiei de Apă Olt s-a clătinat. Pentru ca situația să nu se mai repete au fost desfășurate până acum o serie de lucrări de către CAO, Primăria Slatina anunțând rezolvarea acelor situații legate de canalizare. „Compania de Apă Olt a soluționat problemele din zona pasarelei feroviare de pe strada Drăgănești care, în trecut, au generat ambuteiaje rutiere în zilele când au căzut cantități mari de precipitații. În acest sens, în cursul lunii trecute a fost montată o conductă pentru preluarea apelor pluviale de pe platforma SC Alprom SA direct în caseta de pe strada Drăgănești. De asemenea, a fost montată și o electropompă de colectare a apelor uzate în incinta Stației de Pompare Apă Uzată din zona Palatului de Justiție – suplimentar față de cea existentă, după ce s-a constatat că aceasta nu făcea față singură volumului mare de apă uzată. Nu în ultimul rând, CAO a terminat de montat o rețea de hidranți de incendiu pe strada Fântânilor“, anunță Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administrației municipale.
Pentru preluarea cantităților de precipitații, au mai fost desfășurate lucrări pe străzile: Aleea Tineretului, Bl. FB 25; Mănăstirii (Palatul de Justiție); Crișan (în fața sediului AJOFM Olt și la Marmur Art); A.I. Cuza (sensul giratoriu Vălcea și în fața Vasinvest); – Drăgănești (intersecție A.I. Cuza); Aleea Textilistului; Cireașov (intersecția cu A.I. Cuza).