Hotelul lui Vâlcov, în flăcări

183

Flacări, fum și groază la City Hotel din Slatina. Pompieri, opoliție, jandarmi și ambulanțe sunt la fața locului pentru a interveni, două persoane fiind găsite inconștiente într-o cameră de hotel. Totul este, din fericire, doar scenariul unui exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab“ al județului Olt.

În dimineața zilei de 19 octombrie, din cauza unui echipament uitat în priză, la una dintre camerele hotelului de pe str.Ecaterina Teodoroiu, situată la etajul doi, a izbucnit un incendiu. Din cauza materialelor combustibile aflate în cameră, incendiul s-a propagat la toate bunurile din aceasta și exista riscul de propagare și la celelalte încăperi. Acesta este scenariul unui exercițiu cu forțe în teren desfășurat de către ISU Olt, care va interveni ca și cum situația ar fi reală pentru a testa capacitatea de intervenție și colaborare a forțelor: pompieri, paramedici, polițiști, jandarmi, personal ambulanță.

Potrivit desfășurătorului, responsabilul PSI, împreună cu personalul hotelului, execută evacuarea persoanelor din clădire, localizarea incendiului și anunțarea evenimentului la Numărul Unic 112. La fața locului se deplasează trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare. Pe timpul operațiunilor de localizare și lichidare a incendiului, la etajul trei, sunt găsite două persoane inconștiente, posibil intoxicate cu fum.