Noapte de coşmar pentru pompierii olteni: trei oameni au murit carbonizaţi

117


Trei oameni au murit, două case au ars în totalitate iar una a rămas fără acoperiş în trei incendii izbucnite noaptea trecută, în doar o oră. Cele mai grave, soldate cu victime omeneşti, au avut loc la Caracal şi Morunglav. În ambele situaţii incendiul a fost provocat de fumatul în locuri interzise de către proprietarii locuinţelor, aflaţi în stare avansată de alcolemie.


Primul apel la pompieri a fost dat în jurul orei 22.00 de către un cetăţean de pe strada Gheorghe Doja. El a semnalat faptul că la locuinţa vecinilor săi a izbucnit un incendiu. Deşi a încercat să intervină pentru a-i salva pe proprietar şi concubina acestuia, desprecare avea informaţii că erau în interior, cel care a anunţat pompierii nu a putut pentru că uşa locuinţei era închisă de aceştia.
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă şi degajări mai de fum, la locuinţă şi bunurile aflate în interior. După stingerea incendiului, militarii au găsit în interior cadavrele carbonizate ale proprietarului de 41 ani şi al concubinei sale de 36 ani.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu, intervenţia a durat circa o oră şi jumătate, locuinţa, cu suprafaţa de circa 25 de metri pătraţi, formată din două camere, fiind distrusă în totalitate. Sin primele cercetări s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la o ţigare uitată aprinsă în apropierea unor materiale combstibil.

Proprietarul şi concubina lui au fost găsiţi carbonizaţi de pompieri, la stingerea incendiului
Proprietarul şi concubina lui au fost găsiţi carbonizaţi de pompieri, la stingerea incendiului

La nici o oră, un alt apel la 112 avea să anunţe o altă tragedie produsă de un incendiu în satul Ghioşani, comuna u. Victimă flăcărilor a căzut, şi de această dată, proprietarul, un bărbat în vârstă e 45 ani, care şi-a uitat ţigarea aprinsă unde nu trebuia.El a fost surprins de flăcări şi a ars de viu. Pelul la numrul unic de urgenţă a fost dat tot de vecini care au sesizat flăcările care cuprinseseră locuinţa. La sosirea echipajelor, casa şi bunurile din interior ardeau în totalitate.

Proprietarul a fost găsit de salvatori cu arsuri pe toată surafaţa corpului
Proprietarul a fost găsit de salvatori cu arsuri pe toată surafaţa corpului

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore şi jumătate, locuinţa, cu suprafaţa de circa 50 de metri pătraţi, fiind distrusă în totalitate.

Nu stinseseră bine incendiul de la Morunglav că un apel la numărul 112 anunţa un alt incendiu. De această dată la o locuinţă  din comuna Şerbăneşti. Din fericire acesta nu s-a soldat cu victime. Pompierii de la Detaşamentul Slatina, au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişl unei case.
Salvatorii au găsit în flăcări acoperişul unei case nelocuite, pe circa 60 de metri pătraţi, cu posibilitate de extindere la bunurile din interior şi la anexele din apropiere.
Pompierii au lichidat incendiul, în limitele găsite, după aproximativ trei ore, fiind afectaţi circa 60 metri pătraţi de acoperiş.
În acest caz, pompierii suspectează că incendiul a fost provocat de o mână criminală.