Oltul, pe locul 4 la cadastrarea gratuită

802
Harta cadastrării. Legendă: galben- lucrări finalizate, albastru- contracte semnate 2016

Lucrările de cadastrare gratuită a terenurilor şi clădirilor începute la finele anului trecut se află în plină desfăşurare. Oltul se află pe locul 4 pe ţară, după Dolj, Bacău şi Alba, din punct de vedere al numărului de contracte de servicii încheiate între primării şi prestatori, cu cadastrare pentru circa 53.230 de imobile. Până în anul 2023, în cadrul Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, imobilele din toată ţara vor fi înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Demarată anul trecut, cadastrarea gratuită a terenurilor agricole a fost finalizată în Olt în localităţile Valea Mare, Brebeni şi Iancu Jianu. Anul acesta au fost semnate contracte şi pentru Oboga, Milcov, Brastavăţu, Vişina Nouă, Vişina şi Vădastra.
Până pe 4 octombrie, la nivel naţional au fost încheiate 1.105 contracte de servicii între unităţile administrativ-teritoriale și persoane autorizate, pentru un număr total estimat de 722.084 de imobile. Oltul se află printre primele cinci UAT- uri din punct de vedere al numărului de contracte de servicii încheiate între primării și prestatori, după Dolj, Bacău şi Alba şi urmat de Vâlcea. La nivelul judeţului nostru au fost încheiate 57 de contracte de achiziţie publică pentru un număr estimat de imobile de 53.230. Decontarea lucrărilor de înregistrare sistematică executate se realizează din fondurile Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), dupa finalizarea acestora.