Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro

111

Ioan Niculae s-a prezentat în această dimineață la DIICOT petru a fi audiat, din nou, în dosarul Romgaz-Interagro. Astăzi, omul de afaceri va lua cunoștință de noile acuzații.

La intrare în sediul DIICOT, Ioan Niculae a refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnaliști.

Dosarul a fost preluat de alt procuror, care va trebui să refacă ancheta, respectiv să audieze martori și inculpați, precum și să schimbe infracțiunile pentru unii dintre acuzați. Alături de Ioan Niculae mai sunt cercetați fostul ministru, Adriean Videanu, dar şi mai mulţi directori din cadrul Societăţii Naţionale Romgaz.

Inițial , în dosar era vizat și fostul ministru Varujan Vosganian, dar acesta a scăpat de urmărire penală după ce Senatul a respins de două ori cererea DIICOT, în octombrie 2013, respectiv februarie 2015.

Asta se întâmplă după mai bine de patru ani de la deschiderea acestui dosar în care prejudiciul stabilit iniţial a fost unul uriaş: 120 de milioane de euro.

DIICOT a decis să anuleze rechizitoriul prin care suspecţii urmau să fie trimişi în judecată, deoarece documentul conține mai multe greșeli.

Procurorii îi acuzau pe Adrian Videanu și Varujan Vosganian că, în calitatea lor de miniștri ai Economiei, ar fi luat decizii în favoarea firmei Interagro controlată de Ioan Niculae.

Dosarul de „complot și subminare a economiei naționale” viza zeci de directori din Ministerul Economiei, ANRE și Romgaz.

Anchetatorii susțineau că prin stabilirea unor prețuri preferențiale pentru Interagro s-ar fi creat un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.