Victor Ponta, la DNA în dosarul ”Tony Blair”

103

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, în dosarul în care este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

La ieșirea de la DNA Ploiești, fostul premier a declarat că Tony Blair nu va fi audiat în dosarul său. Întrebat dacă fostul premier britanic va fi audiat, Ponta a răspuns: „Haideți să nu ne facem de râs cu totul. Țin prea mult la România ca sa ne facem de râs. Știu că  v-ar plăcea sa îl vedeți pe Blair la DNA Ploiești, dar mă aveți pe mine”.

Victor Ponta și Sebastian Ghiță au fost puși sub control judiciar în acest dosar în luna septembrie, dar omul de afaceri a scăpat de această măsură. Ponta e acuzat că pe când era președinte al PSD că și-a folosit influența pentru a obține, pentru el sau pentru altcineva, bani sau alte foloase necuvenite și de complicitate de spălare de bani. Ponta ar fi luat 220000 de euro pentru a organiza o vizita a lui Toni Blair în România. Prin această întâlnire , fostul premier urmărea să câștige capital electoral, având în vedere că, în acel an, urmau să aibă loc alegeri electorale și parlamentare. DNA susține că cei 220000 de euro au fost obținuți prin persoane interpuse, de la Sebastian Ghiță.