Robert Negoiţă, urmărit penal

126

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost pus sub învinuire de procurorii de la Parchetul General pentru fals intelectual după ce Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 3, având suspiciuni că teza este plagiată.

„Despre dosarul privind plagiatul este vorba. O să mă întorc cu avocat. Consider că am nevoie de avocat. Până acum nu am considerat că am nevoie de avocat. Mi-au adus la cunoştiinţă începerea urmării penale, de asta am fost chemat”, a declarat Robert Negoiţă.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General. Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, fiind declinată după câteva zile la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală”.