Sanitas Olt pichetează azi Parlamentul

165

50 de salariați olteni din domeniul Sănătății pichetează astăzi sediul Parlamentului României.

Sanitas Olt se alătură astăzi acțiunilor de pichetare „O marți a Sanitas“, de altfel ultima de acest gen înaintea grevei japoneze. 50 de salariați olteni din Sănătate pichetează alături de alți peste 200 din țară, între orele 11.00 și 13.00, sediul Parlamentului. Acesta este singura dată când la pichet sindicaliștii vor avea un mesaj de susținere pentru parlamentari pentru că, în opinia lor, numai aceștia îi pot ajuta prin modificarea ordonanțelor de salarizare. De mâine, angajații din Sănătate vor intra în grevă japoneză, iar pe data de 19 în grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore. Pe 31 octombrie este programată greva generală, dată când 2500 de sindicaliști vor înceta lucrul în spitalele oltene.
Angajații din sistem sunt nemulțumiți de prevederile OUG nr.20 și 43/2016. „Dorim să se găsească posibile soluţii viabile pentru rezolvarea inechităţilor create de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016, care au adâncit aceste inechități pe anumite sectoare și categorii profesionale și au omis personalul TESA și DSP. Am purtat discuții cu mai mulți parlamentari în vederea amendării ordonanțelor și sperăm să nu se ajungă la grevă generală“, ne-a declarat Roxana Dumitrescu, liderul Sanitas Olt.
În timpul grevei generale, legislaţia obligă medicii şi asistenţii medicali să asigure urgenţele şi 30% din consultaţii.