Vremea se răcește în această săptămână și va ploua pe arii extinse

113

Vremea se va înrăutăți în această săptămână, când temperaturile vor scădea sub cele normale pentru această perioadă și va ploua abundent, urmând ca, din 17 octombrie, temperaturile să revină la normal, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, realizate de Administrația Națională de Meteorologie.

În Muntenia, vremea se va menține rece pe parcursul întregului interval de prognoză. Astfel, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, urmând a se înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor marca o creștere accentuată în primele trei zile, în medie, de la 4 la 11 grade, apoi vor scădea din nou până la
5-6 grade, valori la care se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Va ploua însemnat cantitativ pe 11 și 12 octombrie, dar ploi locale, în general slabe, sunt prognozate și în perioada 15 — 16 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În Oltenia, valorile termice diurne, care se vor încadra, în medie, între 13 și 15 grade, vor caracteriza o vreme rece pe parcursul întregului interval de prognoză, chiar deosebit de rece în prima săptămână, când abaterile negative față de mediile climatologice vor fi de peste 5 grade. Regimul termic nocturn va avea variații semnificative în prima săptămână, cu valori cuprinse, în medie, între 5 și 9 grade, cele mai ridicate minime urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, media regională a temperaturilor minime va fi de 5-6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în fiecare zi, dar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în zilele de 11 și 12 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate, precum și în intervalul 14 — 18 octombrie.