Schimbări de circulație în Slatina

483

Primăria Slatina pregătește noi obligații rutiere pentru pietoni și șoferi. Proiectul privind sistematizarea rutieră și obligațiile de circulație va fi dezbătut în ședință publică și prevede introducerea unor noi treceri de pietoni, limitarea vitezei în zona industrială, precum și barieră automată pe Tipografului pentru pompieri.

Pentru a diminua timpul de reacție a echipajelor de intervenție pentru zona de sud a orașului cu 3-5 minute, conform solicitării Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab“ al județului Olt, Primăria Slatina va amenaja o cale de acces pentru autospecialele de primă intervenție ale pompierilor dinspre Aleea Tipografului către bulevardul AI Cuza. Acest lucru se va realiza prin montarea unei bariere automate pentru ca accesul să fie permis și posibil numai autospecialelor ISU.
La solicitarea Poliției municipiului Slatina, administrația locală va monta indicatoare rutiere cu semnificația RADAR și pentru limitarea vitezei de deplasare la 30km/h pe ambele sensuri de deplasare pe str. Drăgănești, zona Prysmian, Pirelli și TMK. Solicitarea poliției este motivată de prevenirea comiterii de accidente rutiere, în situația în care traficul este foarte aglomerat, iar anul trecut și în ianuarie anul acesta s-au produs în zonă 4 accidente rutiere soldate cu 5 victime.
Tot în vederea evitării riscului unor accidente, se intenționează amenajarea unei treceri de pietoni pe str. Sg.maj. Dorobanțu Constantin- în dreptul Bl. A17, amenajare trecere pietoni zona Școlii nr. 5 și trecere pietoni pe Vintilă Vodă- spre Policlinica Promed, înființarea unei treceri de pietoni pe str. Cireașov- zona Pop Industry, amenajarea unor treceri de pietoni în zona sensului giratoriu str Drăgănești – Milcov și str. Cireașov- zona Mănăstirii Strehareți, desființarea trecerii de pietoni str.Cireașov- zona Liceului IPTAPA, relocarea trecrii pentru pietoni pe str Cireașov cu str. Crișan.
Totodată, sistematizarea va cuprinde și: trecere de pietoni nouă (denivelată) pe strada Pitești-zona case și una existentă în aceeași zonă, trece de pietoni existentă (denivelată) pe str. Mănăstirii și oprirea interzisă acces blocuri ANL zona Minatex.
Proiectul a fost anunțat astăzi și va fi suspus aprobării consiliului local numai după expirarea celor zece zile în care slătinenii, asociațiile de proprietari, alte asociații sau orice persoană interesată pot dsepune sugestii sau reclamații.