Ploi, ninsori și vijelii în toată ţara până sâmbătă

48

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi, ninsori și vijelii valabilă până sâmbătă, la ora 15.00, la nivelul întregii țări.

Potrivit ANM, în intervalul 7 octombrie, ora 18:00 — 8 octombrie, ora 15:00, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri/metrul pătrat.

De asemenea, în a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în județele Brăila, Tulcea, Galați și Vaslui, se vor cumula izolat peste 40 — 50 litri/metrul pătrat.

Meteorologii mai precizează că în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Totodată, vântul se va intensifica în regiunile sud-estice și la munte, unde viteza la rafală va depăși local și temporar 55 — 60 kilometri/oră.

Potrivit ANM, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, în special în diminețile următoare când, local, se va produce brumă cu precădere în nordul și în centrul țării și în zonele deluroase din restul teritoriului.