DSP Dolj: Secții ale Spitalului Județean Craiova, închise din cauza infecţiilor nozocomiale

175

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Craiova pentru igienizare și dezinfecție finală. Măsura a fost luată în urma confirmării infecției nozocomiale cu Clostridium difficile.

Dr.Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, a declarat, vineri, că secțiile în care activitatea a fost suspendată temporar sunt cele de neurologie, diabet și de endocrinologie.

„S-a suspendat temporar activitatea, pentru igienizare și dezinfecție finală, iar pe viitor, trebuie să mute una din aceste secții pentru că sunt supraaglomerate. Este vorba de secțiile neurologie, diabet și endocrinologie. Măsura a fost luată în urma confirmării infecției nozocomiale cu Clostridium difficile care provoacă diaree destul de puternica cu afectarea stării de sănătate”, a afirmat dr.Ștefan Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că nu se mai fac internări în aceste secții.

„La controlul DSP, doar unul din cazurile raportate se mai afla internat, restul se vindecaseră și fuseseră externați, dar trebuie luate măsurile de dezinfecție pentru a nu mai apărea alte cazuri noi”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Direcția de Sănătate Publică Dolj a efectuat o anchetă epidemiologică, după ce Spitalul Județean de Urgență Craiova a raportat luna trecută şase cazuri de infecție cu Clostridium difficile.