Dosarul lui Ioan Oltean. ÎCCJ dispune începerea judecării pe fond

64

Magistraţii de la ÎCCJ au dispus începerea judecării pe fond a dosarului în care deputatul Ioan Oltean a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Prejudiciul produs statului în acest caz este estimat la 100 de milioane de lei.

Judecătorii au respins ca nefondate toate excepțiile și cererile invocate de Ioan Oltean și ceilalți inculpați din acest dosar. De asemenea, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării de către DNA a actelor de urmărire penală.

Procurorii DNA au dispus, în august 2016, trimiterea în judecată a lui Ioan Oltean pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Şi Crinuța Dumitrean, fost preşedinte al ANRP, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În același dosar au mai fost deferiţi justiţiei foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, şi anume Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru și Marko Atilla Gabor.

Totodată, au mai fost trimişi în judecată omul de afaceri Mihai Rotaru, beneficiarul direct al despăgubirii, și evaluatorul Sergiu Negurici.