Ca să nu-l prindă zăpada „dormind“, prefectul pregătește Oltul de iarnă

160

Ninge la Bâlea, traficul de pe Transalpina a fost dat peste cap, drumul între Rânca și Obârșia Lotrului a fost închis și ninge abundent și în pasul Tihuța. Speriat că iarna va lua prin surprindere autoritățile oltene, prefectul Silviu Neacșu a convocat ședință de urgență.

Se anunță cea mai grea iarnă din ultimul secol, iar vremea s-a răcit și au picat primii centimetri de zăpadă. Prevăzător, prefectul județului Olt a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere Olt, Consiliului Județean Olt și Secției de Drumuri Naționale Slatina. Potrivit comunicatului prefecturii, „Discuțiile s-au axat pe stadiul pregătirilor pentru sezonul rece, sens în care prefectul județului a solicitat luarea tuturor măsurilor pentru asigurarea şi menținerea stării de viabilitate a rețelei de drumuri din judeţ, asigurarea necesarului de material antiderapant, panouri parazăpezi şi a utilajelor de intervenție, astfel încât desfăşurarea traficului rutier să se facă în condiţii de siguranță. De asemenea, tot în cursul acestei zile, prefectul a solicitat instituțiilor publice competente, furnizorilor de servicii de utilități publice precum și autorităților administrației publice locale luarea tututor măsurilor necesare, având în vedere apropierea sezonului rece“.
Atenționarea reprezentantului Guvernului în teritoriu a atras atenția tuturor responsabililor din județ asupra asigurării încălzirii în unitățile spitalicești și cele de învățământ; serviciilor medicale pentru persoanele fără adăpost, persoanele vulnerabile, persoanele care necesită dializă şi pentru femeile gravide; monitorizarea căilor de circulaţie rutiere, feroviare şi fluviale; activarea spaţiilor unde pot fi cazate persoanele blocate în trafic.