Petre Tobă, în fața procurorilor DNA

88

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a ajuns la DNA, marți dimineață, unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost demarată urmărirea penală în dosarul în care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului şi că a fost pus sub acuzare.

Fostul ministru a ajuns în jurul orei 9.00 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde a ieşit după doar câteva minute. „Am respectat prevederile legii si toate normele în vigoare”, le-a spus Petre Tobă jurnaliştilor prezenţi la sediul DNA.

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane — șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne — Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.