Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reținut

49

UPDATE : Deputatul Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv, a decis marți plenul Camerei Deputaților. Mircea Dolha, membru al Comisiei de numărare a voturilor, a declarat că au fost prezenți în plen 238 de deputați și toți și-au exprimat votul. Dintre aceștia, 124 au votat pentru încuviințarea arestării preventive și 114 împotrivă.Votul a fost secret cu bile.

Deputatul PMP Adrian Gurzău nu poate fi reținut.  În plenul Camerei  s-au înregistrat 136 de voturi „pentru” și 130 „împotrivă”, dar, cu toate aceasta ,nu a fost întrunit numărul minim de voturi necesar pentru aprobarea cererii DNA privind reținerea acestuia. S-a ajuns la această situație în condițiile în care aproape o sută dintre deputații prezenți au preferat să nu voteze. Parlamentarul  a fost acuzat de procurorii anticorupție, în dosarul Carpatica Asig, că s-ar fi angajat să-și exercite influența la nivelul membrilor ASF în schimbul parafării unui contract de 270.000 de euro plus TVA.

Deputatul PMP le-a cerut deputaților să respingă cererea de reținere și arestare a sa invocându-i pe cei ”trei copii minori de acasă” si pe cei ‘doi părinți pensionari” și spunând că de dupâ gratii nu s-ar putea apăra ‘ca orice alt om din aceasta țară”.

”Am trei copii minori acasă, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public”, a declarat Gurzău în scurtul discurs în faţa colegilor.

Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig. „În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, a anunţat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015 iar obiectul acestuia îl constituia „furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing”, pe o durată minimă de 5 ani”, valoarea totală fiind de 270.000 de euro.