Bălaşa şi Iacobescu, în tandem pentru educația olteană

378

Marius Bălașa și Victor Iacobescu susțin astăzi concurs pentru posturile pe care au fost numiți pe 22 iunie.

Astăzi, la Ministerul Educației se susține examen pentru ocuparea celor două posturi de generali adjuncți la Inspectoratul Școlar Județean Olt și postul de director al Casei Corpului Didactic. S-au înscris la concurs actualii ocupanți Victor Iacobescu și Marius Bălașa, postul ocupat de Carolina Guraliuc rămânând fără candidat. Cei trei au fost numiți pe funcție pe 22 iunie, la scurt timp ministerul anunțând scoaterea la concurs a posturilor, pentru ca apoi să amâne concursul până astăzi.
Inspectorul școlar general adjunct Victor Iacobescu, profesor de limba română la Colegiul Național „Radu Greceanu“ Slatina, a mai ocupat în cadrul IȘJ Olt postul de inspector școlar de limba română în perioada 2008 – 2012. „Nu-mi fac un scop din a avea o funcție, eu sunt profesor până la urmă. Dacă n-aș mai fi în inspectorat, bucuria copiilor ar fi mai mare. Această funcție reprezintă o experiență de viață, nu un scop pentru mine, sensul meu este lângă copii, la școală!”, ne-a declarat Victor Iacobescu.
Fost inspector școlar general al IȘJ Olt, apoi director în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, profesorul de sport Marius Bălașa l-a înlocuit pe Victor Tița la șefia CCD Olt și este, la fel ca și colegul său de partid Iacobescu, singurul candidat pe post.