Vlad Coneschi a câștigat a treia ediție Next Star

937

Slătineanul Vlad Coneschi, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina, a uimit aseară juriul Next Star și întreaga Românie, fiind declarat câștigător.

vl
Susținut din culise de către părinți, iar din public de către colegii de echipă Robert Vădăstreanu și Gabriel Constantinescu cu care va reprezenta România pe 23 noiembrie la campionatul mondial de robotică din India, elecvul slătinean a uimit jurații Next Star, iar invențiile sale au reușit să fie votate astfel încât Vlad să fie declarat câștigătorul ediției.
La doar 13 ani, Vlad a reușit să pună la punct softuri și mecanisme care să recunoască mărimile, formele și culorile, roboții săi putând selecta cuburi, rezolva cubul Rubik, sorta deșeuri. Mintea sa sclipitoare s-a remarcat în zeci de concursuri și olimpiade de matematică, informatică și robotică, dar și de teatru, dans sportiv, karaoke, taekwondo, câștigând peste 90 de medalii, dintre care 70 de aur.
Uimitor este că pasiunea pentru lego și robotică a transformat-o într-un succes, câștigând concursuri naționale și internaționale fără profesor, învățând de pe internet.
Aseară, inteligența și-a spus cuvântul, Vlad Coneschi devenind câștigătorul celei de-a treia ediții din sezonul al șaptelea „Next Star”.