Primarul sectorului 3, Robert Negoita, la DNA

188

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat  într-un dosar de evaziune fiscală deschis în urmă cu mai multe luni. Potrivit procurorilor  prejudiciul estimat de se ridică la 77 de milioane de lei.

LA  sosirea la DNA , Robert Negoiță a declarat că nu știe de ce a fost chemat, dar a confirmat că e vorba despre dosarul de evaziune fiscală în construcții.
Negoiță a părasit sediul DNA după aproximativ 30 de minute, precizând ca i-au fost comunicate obiectivele unei expertize.

‘Am fost anunțat că se va face o expertiză. Vom face și noi o expertiză în paralel. Așa că asta este tot. (…) În mod normal o expertiză stă la baza oricărei discuții nu?’, a spus edilul.

În 14 aprilie, DNA a anunțat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Robert Negoiță, primar al sectorului 3, la data faptelor administrator al unor societăți comerciale, cu privire la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în forma continuată.

El este acuzat că, în perioada 2005 – 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

Potrivit DNA, având în vedere ca Robert Negoiță a luat măsuri active de comercializare a locuințelor construite în cele trei ansambluri rezidențiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfășurat-o este calificată ca una economică, pentru care există obligația plătirii de TVA către buget.

Prin aceste activități, prejudiciul total adus bugetului de stat este, conform DNA, estimat la peste 77 milioane lei și reprezintă TVA de la care Robert Negoiță s-a sustras prin ascunderea activității economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009.