Violatorii tinerei din Rusăneşti, ani grei de închisoare

209
Violatorii tinerei din Rusăneşti au primit ani grei de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Olt i-au condamnat pe cei patru tineri din Deveselu, care au violat vara trecută o tânără din Rusăneşti, la ani grei de închisoare. Ionuţ Răzvan Negreţ, militarul de la Unitatea 01871 din Deveselu, şi amicul său Valentin Ionuţ Ionescu au fost condamnaţi la opt ani de închisoare, iar ceilalţi doi, Florin Codruţ Ionescu şi Marian Alexandru Feleşco, la o pedeapsă de nouă ani. În toate cazurile condamnările sunt privative de libertate şi sunt însoţite de pedepse accesorii, ce vizează plata unor despăgbiri şi interzicerea unor repturi civile. Sentinţa judecătorilor olteni nu este definitivă.

Tinerii din Deveselu au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea infracţiunii de viol în formă agravată. Cei patru violatori nu vor ajunge, deocamdată, în penitenciar pentru că sentinţa nu este definitivă. Judecătorii au decis că până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă, aceştia să rămână în arest la domiciliu.

Dacă se va menţine hotătârea magistraţilor de la Tribunalul Olt, cei patru violatori vor trebui să achite victimei şi o importantă sumăde bani drept despăgubiri. Instanţa de judecată a admis în parte acţiunea civilă formulată de tânără şi a stabilit ca aceştia să-I  plătească  100.000 de euro.

Răzvan Negreţ, Ionuţ Ionescu, Codruţ Ionescu şi Alexandru Feleşco, toţi din comuna Deveselu, au violat, în noaptea de 15 spre 16 iunie 2015, o fată de 18 ani din Rusăneşti. Totul s-a întâmplat după ce fata, care domicilia în Caracal, petrecuse de majorat şi a vrut ca, împreună cu o prietenă ,să ajungă la Deveselu. Un prieten al tinerei s-a oferit să le ducă cu maşina.  Fără a bănui că li s-ar putea întâmpla ceva rău, fetele au acceptat. La ieşirea din municipiu, amicul binevoitor a tras maşina pe camp şi a mai chemat alţi patru amici. În timp ce minora era ţinută cu forţa în maşină de unul dintre tineri, fata din Rusăneşti a fost bătută şi violată cu bestialitate de amicul binevoitori şi derbedeii pe care- chemase. Când s-au săturat să o batjocorească pe tânără, indivizii le-au lăsat pe fete la intrarea în oraş, nu înainte de a le ameninţa că, dacă vor spune ce li s-a întâmplat, vor fi omorâte.

Scăpate din mâinile indivizilor, fetele au mers direct la poliţie. Cazul a stat ascuns de ochii opiniei publice până când, în urma unui caz similar întâmplat la Vaslui, părinţii fetei violate au apelat de presă, iar cazul a devenit public. Atunci anchetatorii au decis să dispună, în cazul violatorilor, reţinerea şi să propună arestarea preventivă.