Susține și tu transparentizarea fondurilor din sănătate!

149

Medicul slătinean Gheorghe Ciobanu, medic chirurg ortoped pediatru timp de mai bine de 40 de ani la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fost director și șef de secție, a lansat ieri petiția on-line în vederea strângerii de semnături pentru înființarea unei asociații care să-i reprezinte pe toți cei care plătesc la asigurările de sănătate în toate structurile Sănătății care le dirijează banii. Deja primii 22 de susținători din mai multe orașe ale țării, dar și unul din Copenhaga, au semnat petiția.

„EUROSTAT arată că peste 27.400 de persoane, care au murit în spitalele românești, nu ar fi trebuit să moară. Este un ADEVĂRAT GENOCID PENTRU CARE NU RĂSPUNDE NIMENI!!! Deseori, autoritățile invocă lipsa fondurilor necesare pentru o asistență medicală de calitate, dar niciodată nu au fost făcute publice sumele colectate de la plătitorii de asigurări de sănătate obligatorii sau alte taxe care ar trebui, de asemenea, să ajungă în conturile sănătății publice. Considerăm că înființarea unei asociații care să asigure transparentizarea banilor din sănătate este absolut necesară pentru ameliorarea condițiilor de tratament a cetățenilor și prevenirea îmbolnăvirilor. Pentru aceste motive, considerăm că este nevoie de înființarea unei astfel de asociații, ai căror reprezentanți să facă parte din: Consiliile de Administrație ale MS, CNAS, DSP-uri, Spitale, etc., aceștia având responsabilitatea de a urmări sumele de bani colectate de la categoriile de plătitori de asigurări de sănătate mai sus menționate și cum se cheltuiesc acele fonduri. Dacă și tu vrei să știi unde și cum sunt gestionați banii din SĂNĂTATE, semnează această petiție!“, este îndemnul lansat de dr. Ciobanu tuturor asiguraților.
Demersul vine la puțin timp după ce și-a pierdut fiul, în memoria căruia contină lupta cu sistemul apărând drepturile tuturor celor care plătesc pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare în cazul în care vor ajunge pe un pat de spital. A solicitat ajutorul ministrului Sănătății pentru a-i salva fiul, aflat în stare vegetativă de doi ani și 7 luni, situație în care se găsesc mii de pacienți din țară, prin includerea lor într-un program național de recuperare, fără răspuns, în cele din urmă viața fiului său fiind răpită, la doar 28 de ani, de o infecție intraspitalicească. Acum este hotărât să lupte pentru ca noi toți să putem dirija banii pe care-i plătim la sănătate pentru sănătate și nu în alte scopuri.

Semnatari din Slatina, București sau Copenhaga

Cu sau fără identitate afișată online, petiția lansată ieri a adunat deja 23 de semnături de la persoane din Slatina, Craiova, București, Suceava și Copenhaga, precum și trei comentarii relevante. „Am semnat pentru că e normal să știu ce se întâmplă cu banii pe care îi dau lunar și nu primesc nimic în schimb. N-am mai primit vreo rețetă de la medicul de familie de mai bine de 15 ani, toate analizele/controalele pe care mi le fac periodic le plătesc (și nu cu puțini bani) pentru că altfel sunt programată peste ani și ani. Pentru că niciodată nu sunt bani pentru sănătate, dar întotdeauna sunt bani pentru pensii speciale, pentru tratamente în străinatate… firește, nu pentru muritorii de rând“, este comentariul unei semnatare.
„Am semnat petiția în primul rând pentru a ști cum se cheltuiesc banii mei și pentru sănătatea acestui popor, a celor care cotizează și nu beneficiază de servicii medicale de calitate. Un popor bolnav și fără educație este un popor mort! M-aș bucura daca aș contribui cu semnătura mea la ceva cât de mic în sistemul medical….Sunt dezamăgită de toți care au guvernat această țară, nu au știut decât să fure“, își justifică demersul un alt semnatar.
„Am semnat această petiție, deoarece cred că e necesar să cunoaștem și noi, contribuabilli, cum se distribuie, cum se cheltuiesc banii noștri.. Plec de la ideea că sănătatea este darul cel mai de preț al omului și statul nu prea este interesat de grija față de cetățean, de om“, comentează alt semnatar.
Cu toții plătim cu speranța că, la nevoie, vom avea parte de îngrijirile necesare. Știm cu toții că acest lucru nu se întâmplă în spitalele din România unde, dacă ai buzunarele goale ar fi bine să treci mai întâi pe la preot. Haideți să semnăm petiția dr. Ciobanu și să susținem transparentizarea fondurilor din sănătate!

CITEȘTE și

Medic: Dacă tot bugetul României îl dai la Sănătate, tot la fel va fi, că vin „ciorile” și-l jecmănesc!

 

A salvat mii de vieți, dar pentru a fiului său imploră statul