Sebastian Ghiță, chemat la Parchetul General pentru a proba autodenunțul

56

UPDATE : Procurorii Parchetului General au început, azi, urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în dosarul constituit ca urmare a autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță a fost chemat joi la Parchetul General pentru a aduce probe care să susțină autodenunțul referitor la presupusa măsluire a raportului referitor  la lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Parlamentarul a fost convocat pentru a le indica procurorilor numele martorilor care susțin autodenunțul.

La intrarea in sediu, deputatul a lăudat demersul Parchetului General :(…) un procuror de la DNA, chiar și Laura Codruța Kovesi, pot fi, ca orice cetățean din România, investigați și anchetați, pentru că și mie și multora dintre noi începuse să ni se pară că acei oameni sunt deasupra legii. Cred, din acest punct de vedere, o primă chestiune s-a risipit și vedem toți că Parchetul General are această putere în România.

De asemenea, Sebastian Ghiță a spus că a adus noi dovezi.

Sebastian Ghiță a fost prezent și marți la sediul Parchetului General, susținând ca a depus un autodenunț în care susține că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat.

,