Romanațenii sărbătoresc toamna, cu praz, pastramă și muzică

238

Sfârșitul săptămânii se anunță unul cu cântec la Caracal, unde autoritățile locale îi invită pe localnici și nu numai să sărbătorească toamna.

Cu pastramă, țuică fiartă, diverse produse din praz, zacustă sau dulcețuri, și mai ales muzică bună, Caracalul sărbătorește timp de trei zile la sfârșitul săptămânii. Festivalul Toamna Romanaților, organizat de către Primăria Caracal și Asociația Culturală Autentic Fest se anunță unul cu vino-încoace pentru cei care doresc să se relaxeze în week-end, de vineri și până duminică târziu în noapte. Festivalul va fi organizat în centrul municipiului. „Vă așteptăm cu must, vinuri și bere din belșug, păstrămuri și grătare încinse la maxim, dar și produse tradiționale numai bune pentru cămara de toamnă: dulcețuri și gemuri, dulciuri, zacuscă, brânzeturi, afumături și multe, multe alte bunătăți. Iar la un așa festin, nu vor lipsi preparatele vedetă ale Romanaților: prazul sub toate formele, plăcinte cu praz, tocănițe, zacuscă cu praz și multe altele“, este invitația lansată tuturor celor care vor să participe la festival.
Organizatorii au pregătit și un imens parc de distracții destinat atât celor mici, cât și celor mari, iar muzica va fi pentru toate gusturile. Vor susține spectacole, în fiecare seară, artiștii Gelu Voicu și Taraful, Carmen Budulan, Liviu Dică, Cornel Cojocaru, Nina Predescu, Vasile Ciobanu, Claudia Ghițulescu, Olguța Berbec, dar și Heaven, Vescan și renumita caracaleancă Elena Ionescu, ex Mandinga.