Francezii din Loiret în vizită la Slatina

117
Consiliul Judeţean Olt premiat pentru operativitatea cu care a derulat proiectele în parteneriat cu instituţia similară din Bulgaria

Marți, 27 septembrie, mai multi oficiali ai departamentului Loiret din Franţa se vor afla în vizita la Slatina. Între cele două regiuni,au avut loc mai multe schimburi fructuoase în diverse domenii în  baza Convenției Cadru pentru Acțiuni de Cooperare Descentralizată, încheiată între Consiliul Județean Olt și Consiliul General Loiret, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Franța .

 

Vizita oaspeților va fi găzduită, începând cu ora 09:30, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Olt, unde cele două părţi ale parteneriatului  vor stabili noile direcții ale parteneriatului franco – român, potrivit comunicatului C.J.Olt.

Din delegație, alaturi de preşedintele Consiliului General Loiret, Hugues Saury,fac parte și vicepreşedinţii Christian Bourillon, Nadine Quaix şi Frédéric Néraud, consilierii departamentali Laurence Bellais şi Anne Gaborit, directorul Consiliul General Loiret, Fabienne Pignolet şi Sarah Benayad Costys, funcţionar.

În baza acestui parteneriat au avut loc mai multe schimburi de experiență între fermierii români și francezi, dar și donații de carte, echipamente IT și aparatură medicală din partea părții franceze pentru mai multe instituții de sănătate și cultură din județul Olt.