Copil opărit cu boasca de la ţuică

359
Copilul este în stare gravă dar stabilă, susţin medicii

Un copil în vârstă de cinci ani din Drăgăşani a fost transferat cu elicopterul SMURD, în această seară, la Spitalul ,,Grigore Alexandrescu” din Bucureşti cu arsuri pe aproape 80% din suprafaţa corpului. Potrivit medicilor copilul este în stare gravă dar stabilă.

,,Copilul a plecat deja spre un spital din Bucureşti cu un elicopter SMURD. Eu sunt împreună cu mama băieţelului pe drum spre capitală. Deşi este în stare gravă, copilul este stabil hemo-dinamic, ne-au asigurat medicii. Se pare că arsurile suferite nu sunt profunde. Să sperăm că totul va fi bine şi starea micuţului nu se va agrava”, ne-a declarat Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea.

El a ajuns la UPU Slatina în această dimineaţă după ce a alunecat într-o groapă cu boască fierbinte, rezultată din procesul de fabricare a tuicii.

Accidentul a avut loc în comuna Cungrea din judeţul Olt. Băieţelul venise la bunici în cursul serii de ieri iar în această dimineaţă a mers cu aceştia la moara din localitate pentru ca bătrânii să macine.

În timp ce aceştia se aflau în moară copilul s-a jucat prin curtea acesteia şi a alunecat, din greşeală, într-o groapă în care proprietarii morii depozitaseră boasca fierbinte rămasă după ce făcuseră ţuica.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii s-a produs accidentul şi cine se face vinovat de vătămarea copilului.