Protest anti-Oprea în faţa Senatului

51

În această seară, de la ora 18:00 până la ora 21:00, se anunță o nouă manifestație  în fața Senatului, în București, dar și în alte  orașe împotriva votului dat de Senat împotriva începerii urmăririi penale. Senatorii s-au opus urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, cerută de DNA în dosarul polițistului Bogdan Gigină.

 Aseară, peste 2.000 de persoane au protestat aseară în fața Senatului România faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Protestatarii au blocat timp de câteva zeci de minute Calea 13 Septembrie. Protestul s-a încheiat fără incidente.

Oamenii au scandat împotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a parlamentarilor, dar şi a partidelor şi au adus pancarde cu mesaje precum „Nu Imunitate!”, „73 de indolenţi apără un impostor”, „Vrem dreptate”, „Alături de familia Gigină” sau „Egalitate în faţa legii”.

La Cluj, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii.  ”Nu este un protest politic, nu sustinem niciun partid si ne dorim o clasa politica mai responsabila”, a declarat unul dintre protestatari.

La Craiova, în Piaţa Mihai Viteazul circa 20 de persoane au protestat, iar la Iași, în Piața Unirii s-au strâns peste 60 de peroane.

În Timișoara, în Piața Operei, peste 100 de persoane au participat la protestul împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea și a parlamentarilor.

Alte proteste au avut loc și la Constanţa, Galați și Braşov.