Primăria Slatina reia distribuirea pachetelor cu alimente

135

Programul operațional ,,Ajutorarea persoanelor defavorizate’’ este reluat de către Primăria Slatina prin acțiunea de distribuire a pachetelor cu alimente, de data aceasta pe ,,Liste de suplimentare”.

În perioada 26 septembrie – 11 octombrie, toate persoanele care au fost trecute pe listele inițiale, chiar dacă au ridicat sau nu cutiile cu alimente, se pot prezenta pentru a intra în posesia unei noi cutii cu produse alimentare în incinta cantinei de la Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu’’ de pe strada Drăgănești, nr. 23. Alimentele se distribuie de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 și, respectiv – vineri, între orele 08.00 – 14.00.

Cutia cu alimente are o greuate de 8,8 kg și conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve de carne de vită și porc, orez, pastă de tomale la conservă, fasole boabe.  Distribuţia pachetelor cu alimente se va realiza în baza unui calendar pentru a evita aglomerația  la locul de distribuţie, dar şi pentru limitarea timpului de aşteptare pentru beneficiari.

Astfel, în perioada  27 – 30 septembrie sunt programate  familiile beneficiare de ajutor social; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; dar și șomerii cu indemnizație lunară cel mult egală cu 450 lei; șomerii neindemnizați; precum și alte persoane care au venitul pe membru de familie cel mult egal cu 450 lei/lună, nu sunt incluse în categoriile enumerate și care sunt în evidența Direcției Protecție și Asistență Socială (ex. – beneficiarii gratuității la consumul a 5 m.c. apă/lună);

În perioada  3 – 5 octombrie se pot prezenta  toate categoriile de pensionarii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusive.

În ultima perioadă,  6 – 11 octombrie, sunt așteptațe  persoanele cu handicap grav şi accentuat – adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Pentru persoanele netransportabile, Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina va asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul acestora, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane la numărul de telefon – 0249/418.663, 0249/418.660.