ANAF a pus lacătul pe patru firme din Olt

238

În perioada 1 – 20 septembrie, inspectorii antifraudă au desfășurat controale specifice în județ, în principal pe linia operațiunilor „Helios” și „Cronos”. La Olt, controalele s-au lăsat și cu închiderea unor unități.

În urma celor 49 de verificări efectuate la 39 de contribuabili  din județul Olt , inspectorii DGAF au dispus aplicarea a 43 de de sancțiuni contravenționale, dintre care  12 avertismente și 31 de amenzi, în cuantum de 323.000 de lei, confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite în valoare totală de 769.146 de lei.

Cea mai grea lovitură a fost dată pentru patru patroni cărora le-a fost suspendată activitatea comercială, timp de o lună, pentru încălcarea obligației de a utiliza aparatul de marcat electronic fiscal. De asemenea, inspectorii antifraudă au dispus interzicerea activității de comerț cu ridicata în cazul unui operator economic care a desfășurat activități comerciale cu amănuntul și cu ridicata în cadrul aceluiași punct de lucru, contrar prevederilor prevăzute în Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.