Realizarea skateparkului, amânată pentru anul viitor

151

Construcția skateparkului pe terenul aflat vizavi de stadion, unde în prezent pasc vacile și caii locuitorilor de sub Grădiște și care impresionează prin bălării și gunoaie, va fi demarată anul viitor. Proiectul a ajuns doar la faza demarării studiului de fezabilitate și aflarea costurilor.

În urmă cu un an, Marius Constantin, campionul european la freestyle skateboarding, solicita Primăriei Slatina amenajarea unui skatepark în municipiu, solicitare însoțită de cel puţin 3000 de semnături din partea tinerilor care îşi doresc un “sanctuar urban”. Demersul skaterilor s-a bucurat de deschidere din partea conducerii administrative a urbei, care a promis realizarea unuia dintre cele mai mari și moderne skateparkuri din Europa la intrarea în oraș dinspre Craiova. Lucrările au fost declarate în grafic în primăvara acestui an, fiind conturat proiectul , s-au făcut demersuri pentru obţinerea cărţii funciare, urmând separarea terenului pentru skatepark şi parc orăşenesc, în cel mult două luni sperându-se să se scoată la licitaţie lucrarea. A trecut vara și cum nici Studiul de fezabilitate n-a fost elaborat, realizarea efectiuvă fiind astfel amânată pentru anul viitor.
„Actuala administrație își menține intenția de a pune în aplicare acest proiect. Acum suntem în stadiul de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru a ști care este suma necesară realizării proiectului, apoi va fi organizată licitație în vederea desemnării firmei ce va realiza propriu-zis construcția pe o suprafață de 7.000 mp. Skateparkul slătinean va fi al treilea ca mărime din țară. Cert este că proiectul va fi realizat efectiv în cursul anului viitor, vremea de acum și din următoarele luni nefiind una propice pentru efectuarea lucrărilor“, ne-a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Dezamăgirea va fi mare pentru skateri, bikeri sau roleri care, bucuroși că până la finele anuluii vor avea un spațiu amenajat postaseră deja pe facebook în aprilie fotografii ale proiectului, mândri de noua realizare. „Viitorul arată bine! Priviţi cu atenţie! Acesta va fi skateparkul nostru, unic în ţară, încă se mai fac mici modificări. Este sanctuarul urban unde noi, cei cu hobby-uri ieşite din „comun”, cum ne spun unii, ne vom întâlni. Noi, skaterii, bikerii, rolerii am pus oraşul pe harta României, iar generaţiile următoare vor avea unde să se dea. Skateparkul nostru va fi un loc nu numai pentru skateri sau bikeri, ci şi pentru cei ce fac breakdance, graffiti şi multe alte sporturi extreme. Are şi o zonă unică în lume cu tribună dedicată campionatelor naţionale, europene şi mondiale de freestyle skateboarding ce se vor ţine începând cu anul viitor. Slatina va fi un oraş viu, cu un aer occidental”, şi-au postat cei de la Skate Crew Slatina.
Nici parcul promis de către Coral Impex, societatea concesionară a serviciului de dezinsecție și deratizare din municipiu, pe același teren, în vecinătatea skateparkului, nu a fost amenajat până acum, așa că terenul respectiv nu își va recăpăta anul acesta destinația de spațiu verde și loc de promenade pe care a avut-o cu mulți ani în urmă.