Oltul dominã Divizia A la handbal feminin

123

Handbalistele oltene, care evolueazã în Divizia A, au debutat duminicã. Dacã sportivele din Caracal au evoluat în faþa propriilor suporteri, elevele Victorinei Bora au jucat în deplasare. Ambele adversare ale echipelor din județ sunt din Baia Mare. Caracalencele le-au avut ca adversare pe jucãtoarele de la Minaur, în timp ce handbalistele de la Slatina au dat piept cu sportivele de la Extrem.

Tinerele caracalencele, învinse la scor Junioarele de la CSS Caracal, care s-au înscris în cam pionatul destinat senioarelor pentru a cãpãta valoare, au debutat cu stângul. Ele au pierdut la scor întâlnirea cu fostele jucãtoare din Liga Naționalã, la finalul celor 60 de minute de joc tabela de marcaj indicând 25 – 36.
Potrivit antrenorului Adrina Olteanu, sportivele din cel de-al doilea municipiu al judeþului, au intrat pe terenul sãlii polivalente timorate de valoarea adversarelor. Astfel, încã din debutul întâlnirii, au fost înregistrate multe ratãri și greșeli personale care au permis adversarelor sã preia conducerea jocului. Cu cât se scurgea mai mut din timpul de joc cu atât diferenþa dintre sportivele din Caracal și adversarele lor creștea. Handbalistele noastre au avut, pe finalul meciului, și câteva momente în care au dominat jocul, dar au fost prea scurte și prea puține pentru a mai influenþa scorul final.
,,Eu sunt mulțumit de jocul fetelor, de dãruirea lor în teren. Diferența este cauzatã de lipsa de experiențã și de faptul cã au fost timorate de valoarea adversarelor. Sunt sigur cã, pe parcursul campionatului ele își vor da drumul la joc și vor face o figurã frumoasã. Sã nu uitãm cã, majoritatea componentelor sunt junioare. Noi am înscris echipa în Divizia A la senioare pentru cã la junioare nu prea aveam cu cine sã jucãm, erau prea puține adversare și de nivel slab. Ne-am propus ca prin aceste meciuri pe care le vom juca sã le permitem fetelor sã creascã valoric și astfel sã construim o echipã de senioare la fel de valoroasã precum a fost la nivel de junioare”, a declarat Adrian Olteanu.

Victorie lejerã, în deplasare, pentru slãtinence

Fetele de la CSM Slatina, antrenate din varã de Victorina Bora, au obținut primele puncte din acest campionat, în ciuda faptului cã au jucat în deplasare la Baia Mare, cu echipa localã Extrem. În urma unei evoluții superioare adversarelor, handbalistele oltene au fãcut ca tabela de marcaj sã arãtat la final 28 la 35, consființind victoria sportivelor de la CSM. Dorința de victorie,
dãruirea și experiența și-au spus cuvântul încã de la începutul partidei. Handbalistele noastre au controlat jocul din primul pânã în ultimul minut și au condus permanent pe tabela de marcaj. Potrivit conducerii tehnice, au evoluat în aceastã întâlnire toate jucãtoarele disponibile la ora meciului.
Cea mai bunã handbalistã slãtineanã în meciul de la Baia Mare a fost Geanina Drãghici. Ea a marcat nouã din cele 35 de goluri înscrise de fetele lui Bora. Cinci dintre golurile marcate de Drãghici au fost din loviturã de la șapte metri. O evoluție aproape la fel de bunã a avut și Ostase care a înscris, la rândul ei, 8 goluri pentru CSM în meciul cu Extrem.
Cele douã echipe oltene de handbal ce evolueazã în Divizia A se vor întâlni în urmãtoarea etapã, pe terenul slãtinencelor. Meciul se va juca în sala de sport
de la Liceul cu program sportiv, Slatina neavând pânã acum o salã polivalentã.