Ioana Băsescu audiată la DNA

92
????????????????????????????????????

 

UPDATE : Ioana Băsescu este acuzată de procurorii DNA de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, precum și de  instigare la spălare de bani (2 fapte),iar fostul sau partener  Francesco Giovanni-Mario este acuzat de spălare de bani (două fapte) și de evaziune fiscală.

DNA a anunțat persoanele implicate în dosar, între care Dan Andronic nu figurează. 

Comunicatul DNA arată că procurorii  punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 22 septembrie 2016, faţă de următorii inculpaţi:

NASTASIA GHEORGHE, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

TARHON VICTOR, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

WAGNER IOAN SILVIU, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul,

UDREA ELENA GABRIELA, persoană implicată direct în campania unuia dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2009, în prezent deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii a 5 infracțiuni de spălare de bani,

BĂSESCU IOANA, notar public, fiica președintelui României în funcție la acel moment, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul,
– instigare la spălare de bani (2 fapte),

FRANCESCO GIOVANNI – MARIO, om de afaceri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– evaziune fiscală,
– spălare de bani (2 fapte).

Ioana Băsescu , fiica cea mare a fostului președinte, s-a prezentat joi dimineața la sediul Direcției Generale Anticorupție, însoțită de un avocat. Nu sunt informații oficiale în acest moment despre calitatea în care a venit la DNA. Aceasta nu a vrut să dea detalii privind motivul întâlnirii cu procurorii.

Miercuri seara , fostul președinte, Traian Băsescu, a lansat, miercuri seara, acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi susținând ca a format un grup de procurori care se vor ocupa strict de arestarea uneia dintre fiicele sale.

„Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia copilului, unuia din nepoți, adică va aresta părințtt. Sunt câțiva procurori apropiați doamnei Kovesi pe care i-a cărat și i-a pus consilieri după ce au rezolvat niște dosare. Nu o să spun nume, dar va spun acest adevăr, va veni și acea zi când voi face publice numele”, a spus Traian Băsescu la Romania TV.

Potrivit  Parchetului General Ioana Băsescu este audiata în  calitate de martor în așa numitul dosar Nana, în care procurorii investighează afacerea cu terenurile din județul Călărași. În dosar mai sunt cercetați încă 11 suspecți fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fas, conflict de interese, abuz în serviciu și spălare de bani.